Kortgått mat: Squash-festivalen er igang og mulighetene er mange

squash1Squash er en takknemlig grønnsak, og det er nesten utrolig hvor stor avling du kan få av noen få planter. Hos oss har vi noen forskjellige sorter, og det er den lange, gule som har åpnet squash-festivalen denne sommeren. Først kommer de store blomstene, så noen blyanttykke babyer, og så er det bare å følge med. Squashen skal ikke være for stor når den høstes, men tar du øynene fra den noen dager, ender du fort med kraftige balltre. Lurer du på de litt pussige bladene på bildet over, så stammer de grønnspraglete fra en blomkarse som har slått selskap i åkeren.

squash2Akkurat nå går squashproduksjonen for fullt, og da gjelder det å henge med. I dag ble det en form for ratatouille, hovedsaklig av egne grønnsaker, til middag. Ulike typer løk ble surret i en blanding av smør og olivenolje. Så fikk den selskap av en squash og fem tomater oppskåret i biter. squash3Hovedkrydderet denne gangen var en chili fra samlingen i drivhuset, og litt sitronsaft skviset over. Blandingen smakte utmerket til kyllingfilet og nye poteter. Nå er det bare å pønske på neste squashmåltid.

Den gule squashen vår vokser på friland i kjøkkenhagen. Den har fått litt kukompost og rikelig med vann nå i tørkeperioden. Mer krever den ikke.

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Squash-festivalen er igang og mulighetene er mange

  1. Pingback: Kortgått mat: Fylt squash er en liten smaksbombe | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s