Kortgått mat: Fylt squash er en liten smaksbombe

fyltsquashsquashrundSquash-festivalen fortsetter i hagen vår, og i går kveld testet vi den runde typen ” baby round” for første gang.

squashrund2Planten har vokst seg stor i restene etter fjorårets kompost, og nå var to squash i passe størrelse til høsting. De ble delt i to, hulet ut og fylt med godsaker. Dette kan du også gjøre med den avlange squashen. Det krever bare at den har litt volum å ta av.

squashfylt2Fyll til squash: Vi valge en kjøttdeigblanding, som også er god til kjøttboller. Ha kjøttdeigen i en bolle, bland inn litt finhakket løk, et egg og en liten skvett fløte og olivenolje. Krydderet denne gangen var frisk timian, revet muskat, salt og pepper. Du kan også velge chili, hvitløk, basilikum, oregano eller annet du liker. Squashbitene som var tatt, ut ble hakket opp og blandet i deigen. På toppen la vi en neve revet ost, og så var den fylte squashen klar for ovnen.

Stekes midt i ovnen ved 200 grader, og vi tok herligheten ut etter en halvtime. En enkel tomatsalet med litt urter, salt og olivenolje er godt til.

Det tikker inn en melding om det dette kan bli minst like godt med medisterfarse i stedet for kjøttdeig, så det kan være verd å teste.

Her er en annen aktuell mulighet: Ratatouille med squash, løk og tomater

Tekt og foto: Kari K.

 

This entry was posted in Foto, Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Fylt squash er en liten smaksbombe

  1. Pingback: Kortgått mat: Squashfestival og et stort smil med White Scallop | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s