Kortgått mat: Tyttebæra rødmer og soppen popper opp

Skrubb-2Optimismen stiger. Nå kan du snart plukke i kurver og spann. Det var knusktørt i skogbunnen i begynnelsen av august, men nå ser det ut til at regnbygene har gjort nytte for seg, til glede for oss som plukker sopp.

Vi tok en runde på kjente trakter i går. Der fant vi kraftig, fin skrubb, og flere var i ferd med å poppe opp. Dette er god mat, bare du husker å steke eller koke den godt. Se hvorfor du får vondt i magen av skubb.

Spiselige kremler var det også en del av, og med en håndfull kantareller regner vi med at det er mer godt i vente. Tra-la-la.tyttebær

Personlig blir jeg også glad av å se tuer dekorert med røde tyttebær. Dette er et nøysomt bærslag, som ikke bryr seg så mye om at det har vært tørt denne sommeren. Det eneste den krever er godt med lys, så det beste er å lete etter den i åpne landskap, som glisne furumoer og hogstfelt. I år lover det godt. Her på Østlandet begynner bærene å bli modne på de mest solrike stedene, men vi venter ei uke eller to med å gå ut med bøttene. I boka “Ville bær” er det en rekke tyttebæroppskrifter, og jeg pønsker også litt selv.soppstubbe

Sopp er ikke bare mat. De står også der som dekorasjoner i skogen, slik som denne tuen med stubberusthette. (Arrester meg hvis jeg har tatt feil).

Per og Kari

 

 

Advertisements
This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s