Kortgått mat: Squashfestival og et stort smil med White Scallop

squashsmil Her på bruket fortsetter årets squashfestival, og nå har den virkelig tatt av.

squashplanetDa jeg skulle sjekke om det kom mer enn blader på monstergresskaret som velter ut av komposthaugen, oppdaget jeg at det hadde landet to flyvende tallerkner godt gjemt under litt brennesle. De er flotte og hvite og bærer navnet White Scallop. Dette er en av de eldste squachsortene, som tidlig ble dyrket av indianerne i Amerika. De kom til Europa på slutten av 1500-tallet, men er ikke så godt kjent i Norge.

Våre hadde gjemt seg så godt at de er i største laget. Og det er mulig de må deles forsiktig så vi ikke skader noen marsboer. Den hvite fargen er veldig delikat, og det er fristene å fylle dem med godsaker. Ved siden av kommer det flere “Baby round”, som her er brukt til nese. Og de gule har poppet opp fortere enn vi har klart å spise dem, men nå går det litt treigere.

Det er noen enkle regler som gjelder for å få en god squashavling: Næringsrik jord, nok med vann og gjerne godt med varmegrader.

To greie oppskrifter:

Grateng med squash, gulrøtter og sukkererter

Fylt squash

Kari K.

 

 

This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s