Kortgått mat: Squash fylt med sopp og urter

spuachogsopp1Vi som liker kortgått mat, blir ikke utslitt av lange turer på leting etter føde nå om dagen. Squashfestivalen fortsetter med lang mat, rund mat og flyvende tallerkner, og i går måtte vil til og med plukke ned en “Baby round”, som slynget seg opp i treet til naboen.

Sopp-4squashplanetSoppen er også husvarm. Vi har funnet steinsopp, sjampinjonger, kremler og skrubb på eiendommen, og vi skal ikke mange metrene inn i skogen for å plukke mer matsopp. I drivhuset rødmer tomatene. Det er fortsatt bønner nok, og krydderurtene liker seg også. Da er det bare å bruke fantasien og finne på noe godt.

squash-1Du trenger ikke gå på kreativitetskurs for å tenke ut squash fylt med sopp. Vi delte de to flyvende tallerkenen “White scallop”, som nesten var blitt i største laget, og brukte dem som former. Du kan godt dele grønn eller gul squash på langs også,bare de er litt kraftige. Eller fylle store tomater og paprika. Squashen ble hulet ut. Frøene kastet og resten delt opp i biter til å blande i fyllet.

Fyllet: Steinsopp og noen kremler skåret i teninger. Det meste av vannet var dampet ut i tørr panne på forhånd. Noen bønner i biter. Et eller to fedd hvitløk, litt basilikum og resten av den kokte risen vi hadde til middag dagen før. Dette blandes med squashbitene og stekes gyllent i en blanding av olivenolje og smør. Dryss over salt og pepper etter smak. Hvilken sopp du velger er smak og behag.

Så er det bare å fordele godsakene i den uthulede squashen. Vi valgte også å legge en raus klatt med saftig medisterdeig på toppen, men du kan for eksempel strø over ost.

squashogsoppStekes midt i ovnen ved 180-200 grader til farsen er stekt eller osten har smaltet. Det var umulig å få disse skålene av White scallop møre, men det går bra med annen type squash.

Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat, Ut i naturen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s