Bryce Canyon nasjonalpark: Uvirkelige steinformasjoner

Bryce1Bryce Canyon nasjonalpark i staten Utah er kanskje ikke den allment best kjente i USA, men det gjør den ikke noe mindre spektakulær.

Bryce2Å komme inn i dette gigantiske amfiet, med steinsøyler og formasjoner på 60 meters høyde, er som å komme inn i en helt uvirkelig verden!

Denne høsten har vi vært på en rundtur i flere av USAs kjente nasjonalparker, blant andre Grand Canyon, Yosemite og Zion. Men vi velger å starte med Bryce Canyon.

Bryce-5Dette er egentlig ingen kløft, slik navnet skulle tilsi, men mer som et kjempestort amfi der erosjon av de sedimentære bergartene har sørget noen helt unike steinformasjoner, såkalte hoodoos, som i mange tilfeller likner på gigantiske totempåler.

 

Bryce3Bryce4Noe av det første som slo oss da vi sto på toppen og skuet utover dette fantastiske landskapet var “hvem i all verden har klart å lage dette?”. For landskapet ser på mange måter menneskeskapt ut. Men det er nok naturen selv som gjennom mer enn 20 millioner år er mesteren bak dette.

I tillegg til selve formasjonene, bidrar også fargene til å gjøre en tur nede i Bryce til en helt spesiell opplevelse. Steinene varierer fra røde, via rosa til nesten hvite, og med de grønne buskene og trærne som står spredd rundt, er dette en opplevelse som virkelig kan ta pusten fra deg.

 

BryceVi gikk Fairyland loop trail, en rute som starter fra toppen av amfiet og snirkler seg ned i bunnen og gjennom formasjonene, for så å gå bratt opp igjen til toppen.

Bryce-6I løpet av ruten så vi både den steinformasjonen som har fått navnet “Thors Hammer” og “Tower Bridge” som likner veldig på originalen i London.

Bryce-3Bryce ligger forholdsvis høyt, mellom 2700 og 2400 meter over havet, og befinner seg på toppen av en slags landskapstrapp der du kan reise nedover i “trappetrinn” til nasjonalparkene Zion og Grand Canyon.

Bryce Canyon nasjonalpark har en offisiell hjemmeside, og den finner du her: http://www.nps.gov/brca/

Bryce-4

I tillegg til nasjonalparkene, besøkte vi også Las Vegas og tilbrakte noen dager i San Francisco.Alt dette kommer vi tilbake til i flere bloggposter de nærmeste ukene.

Så følg med!

Vi ar også i Zion nasjonalpark.

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Reise. Bookmark the permalink.

3 Responses to Bryce Canyon nasjonalpark: Uvirkelige steinformasjoner

  1. Pingback: Grand Canyon – den kjempedigre kløfta | perogkari

  2. Pingback: Yosemite – nesten som en norsk fjellheim | perogkari

  3. Pingback: Havasupai camp i bunnen av Grand Canyon | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s