Juletrender i San Francisco med mermen og glitrende hodeskaller

julsanfranciscoDet går mot slutten av skolenes høstferie, og vi har akkurat avslutter sommeren i California, så da er det tid for å tenke på jul. Nå vet vi at amerikanjulsanfrancisco6erne er kjent for å ta litt ekstra i, men julebutikken i Sausalito utenfor San Francisco slår alle rekorder. Den er åpen året rundt, og selv vi som pleier å ha et juletre med rikelig utvalg av sølvglitrende papirkurver, engler på ski og nisser i fallskjerm, ble stående og måpe.

julsanfrancisco2San Francisco er kjent som en tollerant by der det er rom for mangfold. For oss er havfrue et kjent begrep, men vi visste ikke at det fantes så mange flotte havherrer, eller mermen om du vil, som også kan henges på juletreet. Noen med cowboyhatten på snei. Andre med regnbueflagget over skuldrene. De gled fint inn på det ene juletreet som var pyntet i maritim stil med havhester, sjøstjerner og lilla smålys. Selve treet tror jeg var en plastbregne.julsanfrancisco1

julsanfrancisco3Kjenner du ingen juletiltrekning mot havet, mangler det ikke på andre stilarter som også er trendy. Hva med en serie glitrende hodeskaller, eller kjente figurer fra animasjonsfilmens verden. Vi nøyde oss med en San Franciscokule, en liten, klassisk trikk og en havhest for å kjenne litt på moten. Trikkene finnes også i ekte gull, så alt er ikke julejuggel.

Vi måtte også fortelle betjeningen at det finnes et julehus i Drøbak som er åpent hele året.

julsanfrancisco5Mer om julebutikken i Sausalito utenfor San Francisco: The Holiday Shoppe

Noen meter lengre borte i gangen finner du Sausalita Ferry Co Gift Shop, som blant annet har spesialisert seg på Tin Tin-hefter, små byggesett og mye annet du skal slite med å finne andre steder, for eksempel te-siler som ser ut som synkende Titanic eller en klatrer som henger i tau fra kanten av koppen.

Kari K.

 

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Jul, Reise. Bookmark the permalink.

One Response to Juletrender i San Francisco med mermen og glitrende hodeskaller

  1. Pingback: Sykkeltur over Golden Gate i strålende vær | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s