Oktoberhagen i fyr og flamme og tid for frøhøsting

oktoberhage2 Starten på oktober er noe lureri. Når det er så varmt som i dag, stråler en del av blomstene fortsatt, og det er vanskelig å se for seg at frosten kan slå til når som helst.

oktoberhage3Blomkarsen er sammen med iris en av de blomstene som er mest spennende på nært hold. Du trenger ikke å ha så god fantasi for å se lavaen som velter fram under dette vulkanutbruddet.

Kryddertagetesen er i fyr og flamme. Selv om forfallet har tatt knekken på en del av plantene rundt, ser det ut som om det gjelder å konkurrere med høstfargene. Den småblomstrede tagetesen lukter også så godt av appelsin og sitron at jeg er i gang med å høste frø. Neste år vil jeg også så flere i potter, som kan friske opp terrassen og ved drivhuset. Disse står i kjøkkenhagen.oktoberhagen1

oktoberhagen3Ikke alle sommerblomstene ble sådd like tidlig, og dette får jeg belønning for nå. Den hvite, doble pyntekorgen (cosmos) lyser opp og kommer ikke til å gi seg før frosten tar over.

Nå er det tid for å tenke på våren. Bittesmå frø av hvit og limegrønn blomstertobakk er drysset ned i poser av kaffefilter. Så må jeg ta runden for å sjekke glansmalva, prydbønner og andre favoritter.

Foto: Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s