Pelargoniene flytter inn for vinteren

pelargonokt1Er det rart jeg er glad i pelargonier. Se bare på Dronning Ingrid (over). Hun kom i hus som en kraftig, liten plante tidlig i vår, og nå står hun fortsatt i full blomst i drivhuset. Nye knopper er i utvikling, så det ser ikke ut som hun har tenkt å gi seg med det første. Min egen, selvsådde Raspberry Riple har også klart seg bra (under til venstre).

pelargonokt.4

På øverst hylle i drivhuset (under) har jeg flere av de småvokste villarter. De gjør ikke så mye ut av seg i bladverket, men det lette blomsterfloret fortsetter og fortsetter. Denne henger nå som et slør foran sommerfugllampen. I drivuset har den også selskap av Black rose, som jeg var så heldig å få i vår. Den har rosa blomster og et helt mørkt bladverk med grønn kant.pelargonoktober7

perlargonokt5Sesongen for pelargoniene på terrassen ble avsluttet denne helgen. Temperaturen sank ned mot null et par netter i forrige uke, og blomstringen var på hell, så det var ingen grunn til å ta noen sjanse. Derfor disse raske bildeglimtene for å huske hvor fine de er, fram mot neste sesong. Det er Black Rose som er under.

pelargonoktEt par av de ivrigste blomstrerne har fått forlanget sesong i drivhuset. Resten er nå stablet side om side på hyller ned i krypkjelleren. Der er det bek mørkt, men det pleier gå bra med det store flertallet. De pelargoniene som takker for seg er ofte små med dårlig rotfeste eller store og tandre. Den lodne, pepermynteduftende tomentosum er en av disse. En av dem som nå er i vinterdvale er Withe Glitter.pelargonokt2

perlargonokt.3Det enkleste rådet jeg kan gi er at jo mindre lys det er der plantene skal stå, dess kaldere må de ha det. Men sørg for at temperaturen ikke kommer under frysepunktet.

Den skeive skapninge helt til slutt vet jeg ikke hva heter. Den har stått på en provisorisk hylle over veden ved kjellerveggen, og kjempet seg gjennom sommerens tørkeperioder. Nå blomster den så det står etter i høstregnet.

Det er mulig du får en siste pelargoniumhilsen når drivhuset stenges for vinteren.

Tekst og foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Pelargoniene flytter inn for vinteren

  1. margit bardrum nielsen says:

    thank you for the very, very beautiful Pictures, a good day to you,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s