Kortgått mat: Het gresskarsuppe av Halloween-pynten

gresskarHistorien til denne suppen startet egentlig etter Halloween i fjor. Vi kjøpte et gresskar, vi aldri rakk å hule ut. Det ble lagt som høstpynt på trappa, og da frosten tok knekken på kjempen, endte den i komposten. Etter sin død kom den tilbake som monsteret i komposthaugen.

gresskar2Frøene fra fjorårets gresskar ble i sommer til en kraftig plante, og i dag høstet vi resten av avlingen. Og selv om vi vil bruke skallet til Halloween-pynt, var det ingen grunn til å kaste innmaten. Den endte i suppegryta. Oppskriften er hjemmesnekret ut fra hva vi hadde å bidra med. Og det går helt greit å improvisere over temaet, så smak deg frem.

I gresskarsuppa er det: Innmaten fra et ganske stort gresskar, en løk, to hvitløksbåter, en bit ingefær, en rød chili, sitrongress, 2 ss creme fraiche, en slump fløte, salt og pepper. En drøy liter vann. En blokk grønnsakbuljong, for kraftigere smak. Olivenolje til fresing. Vi la også i noen terninger stekt kyllingbryst til slutt, men det kan sløyfes.

gresskarsuppeSlik gjør du: Skjær toppen av gresskaret og ta ut innmaten. Ikke bruk frøene og det myke i midten. Resten går greit å skave ut med en rund isskje. Finhakk løk, ingefær, sitrongress og chili og surr det i en kjele i godt oppvarmet olivenolje. Ha i gresskarbitene og la dem surre med. Hell over vann/buljong og la det hele koke minst 20 minutter. Rør suppa jevn med en stavmikser og ha i creme fraiche og litt fløte. Smaken blir småsøt, het og fyldig.

Når du har spist deg mett, kan du skjære ut et ansikt i gresskarskallet, sette det på trappa med lys og vente på gjestene.

Per og Kari

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat. Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Het gresskarsuppe av Halloween-pynten

  1. Fantastisk gresskarhistorie! Og gresskarsuppe er så godt 🙂
    Tok forresten vare på noen frø…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s