Novemberstemning ved Tømmerholtjern i Østmarka

Tommerholtjern-11Du vet det er november når blekrosa røsslyng kaster svarte skygger i tjernet.

tømmerholnov2Denne første novembersøndagen gikk vi en tur fra Sandbakken og inn til Tømmerholtjern. Det er en kort og familievennlig tur inn til tjernet, som også har en fin bålplass for dem som har tenkt å bruke litt tid der. Skydekket var grått som tung røyk, og det var bare et tidsspørsmål når det ville gå lekk.

På grunn av alt regnet, er det mye vann i marka, blant annet i bekken som renner ned mot parkeringsplassen ved Sandbakken. Stien innover mot tjernet er også bløt, men ikke verre enn at det gikk helt greit å gå i fjellsko.

Tommerholtjern-12Det blåste litt i dag, og det ga mulighet til å bruke stativ og lang lukkertid på kameraet for å utforske bevegelser på strå og tynne grener. Her har jeg (Per) forsøkt å se om det var mulig å få høstgule strå i vannet til å likne på fyrverkeri. Så får dere som leser bedømme om det var vellykket eller ikke, men det var i alle fall morsomt å forsøke.

tømmerholnov1tømmerholnovTerrenget langs tjernet er litt myrlendt flere steder, og nå som vannet står så høyt, kan du få inntrykk av at det forsøker å ligne på en skjærgård med små øyer. Fantasien min (Karis) ble kanskje litt livlig da jeg også kunne se en grønn hvalross med punkesveis helt tydelig.

Tommerholtjern-10Da det begynte å regne, gikk vi tilbake til Sandbakken og kjøpte hver vår kaffe og en kanelsnurre. Å sitte ved et vindusbord og se ut på høstskogen i lett novemberregn var en fin avslutning på en hyggelig tur.

Foto: Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Ut i naturen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s