Sykkeltur over Golden Gate i strålende vær

goldengate1Ikke en tåkedott var å se den dagen vi tok trikken ned til Fishermans Warft for å sykle over Golden Gate. Den brannrøde hengebroa er en arkitektonisk legende, som trekker folk til seg fra alle kanter av verden. Lokalbefolkningen i San Francisco tar seg også gjerne en treningstur fra byen og over til Marin County på den andre siden av bukta.

goldengate7Dette var siste dag med Topas-gruppen vi hadde vært på rundtur med i nasjonalparkene. Vi skulle være igjen i storbyen et par netter til, etter at de andre hadde dratt hjem. Syklene ble leid hos et firma ved sjøkanten, til grupperabatt. Men trikkekonduktøren på vei ned anbetalte å se seg om etter sykler litt lenger oppe i byen, hvis det bare er noen få som skal på tur. De er det betydelig billigere. Tohjulingene vi fikk var ingen racere, men helt greie til formålet.Turen ut av byen går på egnede sykkelveier langs bukta. Det er lett-tråkket, og du kan kikke på livet.

goldengate2Goldengate-102Et sted vi stoppet var hundelufterne ute med en liten flokk som bykset rundt og koste seg vannkanten. Et annet sted sto en ung dame og poserte med Golden Gate i bakgrunnen. Før du kommer til oppstignigen til selve broa, er det en trivelig kafe, med både is og fristende kaker. Der harder de også forseggjorte souvenirer.

goldengatepergoldengate5Så er det bare å tråkke på litt ekstra opp bakken, og legge seg i strømmen på fortauet. Det går ikke fort, for her er det mange som skal ta bilder og nyte den luftige utsikten. Den samlede lengden på broa som ble bygget i 1933 er på 2737 meter. Når du kommer over til den andre siden av Den gylne porten, vil du få svar på om det er gode nok bremser på sykkelen din, for her tipper veien bratt ned mot den lille, innbydende byen Sausalito.

 

Vi hadde en runde i småbutikkene. Her er det også et julehus som er åpent hele året, med et utvalg som ikke ligner så mye på det norske. Vi lot 0ss blant annet fascinere av havmennene med glitrende haler.

Du kan lese mer om dette under: Juletrender i San Francisco.

goldengate3goldengate4Så var det tid for fergen tilbake til Fishermans Wharft. Og det var vi ikke alene om! Tett i tett – både foran og bak oss – sto folk i kø med hver sin sykkel. En stund før ferga kom inn, hoppet en svær kar opp på en krakk og begynte å gi ordrer:

Goldengate-104goldengatebåt– Når dere kommer inn, sett syklene på to rekker, og ha støtta oppe. Len sykkelen inntil den foran, på to rekker, og IKKE lås. Det er helt trygt, ennå har ingen greid å få løs en sykkel og stikke av ved å sykle på vannet, fortsatte han.

Hele rommet under de to utsiktsdekkene er fylt med sykler før ferga legger fra kai. Overfarten fra Sausalito og tilbake til Fishermans Wharft gir god anledning til å se Golden Gate fra sjøen, og vi passerer også den beryktede fengselsøya Alcatraz. Det går guidede utflukter til hit, og de er så populære at du bør bestille hjemmefra i god tid før du drar, hvis du har planer om et fengselsbesøk.

Goldengate-101I tillegg gir turen tilbake en fin mulighet til å nyte San Franciscos «skyline». Ikke helt New York, men flott nok!

Vi har snakket om at skal vi tilbake til San Francisco en annen gang, skal vi ta fergen over til Sausalito, bruke god tid i de trivelige smågatene, og så gå Golden Gate tilbake til byen.Goldengate-100

Tekst og foto: Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Foto - Sykler, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Sykkeltur over Golden Gate i strålende vær

  1. Pingback: San Francisco er også en sykkelby | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s