Flettede julekurver – tradisjonelle og i ny innpakning

Julekurver2014-1Nå er sesongen i gang. I morgen kveld skal jeg til Ski husflidslag og holde et lite kurs i fletting av julekurver. Jeg har fundert litt over hvorfor jeg synes fletting er så morsomt, for det er et skikkelig pirkearbeid, og jeg finnes ikke tålmodig.

julekurv2014-3For det første er jeg veldig glad i fint papir. For det andre er det noe beroligende ved å la papirstrimlene veves inn i hverandre, og hvis jeg vil kan jeg kikke litt på TV, uten å synes at jeg kaster bort tiden.

Det er i grove trekk to typer julekurver i papir. Det er de geometriske, der selve flettingen er hovedjobben. Og de med figurer, der det meste er gjort når du har tegnet nøyaktig og klippet riktig. Selv er jeg aller mest glad i de første, og det er dem du ser noen eksempler på her. Når det gjelder farger har jeg få restriksjoner, men det er alltid et lite utvalg i julerødt. Papiret i kurvene til høyre kjøpte jeg da vi var i San Francisco i september, og det er  stas med noe helt nytt og eksklusivt.

julekurver2014-2Her finner du fint papir og sjablonger

Skal kurvene bli pene må du bli venner med millimetrene på linealen og klippe en og en del nøyaktig. Da er halve jobben gjort. En pinsett er et godt hjelpemiddel. Ellers er det vanskelig å instruere med ord, så jeg burde lage en video.

Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Papirpåfunn. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s