Musikalsk adventskalender, dag 3: Christmas, Baby Please Come Home med U2

http://www.youtube.com/watch?v=mmZBC92pgrE

U2 er bandet som ble så stort og så politisk korrekt at mange elsker og hate det! Eller som artisten Randy Newman en gang sa: Jeg var tilhenger av verdensfred – helt til U2 også ble det!

Nok om det…! Christmas, Baby Come Please Come Home er ingen U2-sang. Den ble opprinnelig sunget av Darlene Love i 1963. I flere år etterpå forble den en liten bortgjemt musikalsk perle, men så begynte større artister å spille den inn.

Dette opptaket med U2 er fra deres Joshua Tree-turne i 1987, og det er litt morsomt at de hadde med seg Darlene Love som korist (jeg er ikke sikker på om hun deltok bare i Skottland/Storbritannia eller på hele turneen).

Sangen med U2 finnes blant annet på albumet «A Very Special Christmas» fra 1987 som ble gitt ut til inntekt for, og som ga millioninntekter, til Special Olympics, verdens største idrettsorganisasjon for barn og voksne med psykiske handikapp.

Dette var den første av totalt ti julealbum til inntekt for Special Olympics, med artister som blant andre Tom Petty, Sting, Madonna, Patti Smith, Willie Nelson, Bruce Springsteen, Aretha Franklin, Sinead O’Connor og Stevie Nicks.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s