Fjorårets asalea blomstrer igjen

asalea2Det blir ikke jul uten en asalea hos oss. Noen ganger kjøper vi de høye, oppstammede. Andre ganger lave og kraftige. Denne hadde hedersplassen i vinduskarmen for et år siden. Da sto den i blomst til ut i februar. Vi er ikke av dem som pusler og vanner, men klarte å få dyppet potta i vann så ofte at asaleaen ikke takket for seg.

På senvinteren ble den stuet ned i krypkjelleren sammen med pelargonia, lykkekløver og andre som må stå i ly for frosten. Da våren kom, ble den satt ut på terrassen, litt slapp i kantene, men snart våknet den til liv og sto der som ei grønn, frodig tue.

asalea1Det er bare å beklage, men da tropevarmen satte inn i juli hadde asaleaen sin nærdødenopplevelse og ble i siste liten reddet ovet til skyggesiden. Den skal verken tørke inn eller stå i vann, så det er neppe min skyld at det gikk bra. På senhøsten har planten stått inne i drivhuset, og det var der jeg for noen uker siden så at den var full av nye knopper.

Asaleaen blomstrer ikke like tett som for et år siden, men en og en blomst er betydelig større. Og nå er den på plass i vinduskarmen igjen der den skaper forventning og glede.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Advent, Jul, Stueplanter and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s