Musikalsk adventskalender, dag 19: White Christmas med Iggy Pop

Da kom det jammen litt snø også på østlandet, derfor slår vi til med klassikeren «White Christmas». Dette er kanskje ikke den versjonen du oftest har hørt, men jeg vil påstå at den har sin skeive sjarm.

Iggy Pop, eller James Newell Osterberg jr., kan vel ikke sies å være en artist som har hatt voldsom kommersiell suskess, men regnes som en viktig artist i rocken, og en slags innovatør til punkbølgen på slutten av 70-tallet, både so soloartisk og med bandet  Stooges. En artist som har hjulpet ham og som også har samarbeidet med Iggy Pop, er David Bowie, som blant annet inkluderte Iggys sang «China Girl» på albumet «Let’s Dance. Andre kjente artister og band han har samarbeidet med er  Lou Reed, Guns N’ Roses og Green Day.

Han har også hatt sanger i flere kjente filmer, blant andre Crocodile Dundee, Desperately Seeking Susan og Trainspotting. Han samarbeidet med Johnny  Depp i filmer som Cry Baby og Dead Man.

En av de mest kjente sangene han har spilt inn er «Real Wild Child» aom egentlig er en cover av The Wild One, som Johnny O’Keefe skrev i 1958. Den kom i 1986 på albumet Blah Blah Blah som var en stor kommersiell suksess.

White Christmas en sang som er spilt inn av svært mange. Den som er interessert kan søke litt rundt og finne tolkninger av artister som Otis Redding, Elvis, Lady Gaga, en punkversjon med Stiff Little Fingers, en jazztolkning av Charlie Parker, og – selvsagt – en ukuleleversjon. Og mye, mye mer…

Sangen er skrevet av Irvin Berling, og det er nok Bing Crosbys tolkning som for mange er blitt den store klassikeren.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Musikk. Bookmark the permalink.

2 Responses to Musikalsk adventskalender, dag 19: White Christmas med Iggy Pop

 1. Vibeke says:

  Thanx for sharing this, it’s great…with a beautiful stoney neaw’leans-singalong kinda vibe, haha… he once kissed me, way back when, during a show in Copenhagen ,-)
  Now this is to you:

  ~ a new one. She recently moved to New Orleans, apropos .-) Enjoy.
  Merry-merry and happy new year./V

 2. perogkari says:

  Thank You! And thank you for a great christmas song from an great artist!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s