Musikalsk adventskalender, dag 20: Christmas is all Around med «Billy Mack»

Denne kommer sannsynligvis til en TV nær det i løpet av jula. «Billy Mack» er ingen ordentlig artist, men en av rollefigurene i filmen Love Actually, en romatisk komedie et sterkt lag av britiske toppskuespillere i de like rollene.

Billy Mack spilles av Bill Nighy. Mack er en ganske usympatisk gammel rockelegende som skal gjøre et siste forsøk på å toppe listene med en julevri på den gamle Troggs-klassikeren «Love is all Arund». (Også kjent med Wet Wet Wet i filmen «Fire bryllup og en gravferd».

På slutten av filmen viser han rett nok litt godt hjertelag i forhold til sin oppofrende manager, Joe.

Love Actually er egentlig ingen helhetlig historie, men en samling historier fra tiden rett før jul, der alle personer i filmen har en eller annen forbindelse med hverandre. Bortsett fra Billy Mack, som skiller seg ut ved å være en helt frittstående historie.

En av filmens mest kjente scener er der hvor Andrew Lincoln, i rollen som forloveren Mark, ved hjelp av tekstplakater forteller Juliet (Keira Nithly) som er nygift med bestekompisen hans, at hun er hans store kjærlighet.

Scenen med komikeren Rowan Atkinson som Rufus, den overivrige estetikeren i en gullsmedforretning tilhører også en av filmens mest kjente øyeblikk.

Noen ord om The Troggs til slutt: Det var et band fra Andover, Hamshire i England som ble etablert i 1964. Ifølge Wikipedia holder de fortsatt på, men har ikke igjen noen av de originale medlemmene. Ved siden av «Love is all Around» hadde de også en stor hit med «Wild Thing», som blant andre Jimi Hendrix har spilt inn en kjent versjon av.

Per

Advertisements
This entry was posted in Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s