Musikalsk julekalender, dag 21: Fairytale of New York med Shane MacGowan og Kirsty MacCall

OK, jeg hadde egentlig tenkt å hoppe over denne i år, siden den har vært med mange ganger. Men så fikk jeg høre fra folk jeg kjenner med god musikalsk smak, at sånt gikk slettes ikke an!

Så her er den, julesangen over alle julesanger for mange:  Fairytale of New York, megahiten fra 1987 med Pogues-vokalist Shane MagGowan og Kirsty MacCall.

Om Shane MacGowan er det sagt at hvis det finnes en gud, og denne guden tar seg av og hjelper fylliker og folk som oppfører seg som idioter i forhold til egen helse, så har vedkommende jobbet overtid i mange år for å ta vare på MacGowan!

At 56-åringen fortsatt lever, er et mysterium for mange, etter mange års utagerende livsførsel med mye alkolhol og dop.

– De siste 35 årene har jeg fått høre at jeg egentlig skulle ha vært død, men jeg lever fortsatt, og har hatt et fantatisk liv, har han sagt i et intervju.

Han er også fortsatt aktiv som musiker, og var i Japan så sent som i sommer og opptrådte sammen med Pogues på Fuji Rock Festival i juli, ifølge hans offisielle hjemmeside.

Dessverre kan vi ikke si det samme om Kirsty MacCall. Hun var talentfull, men hadde vel ikke noen stor karriere bak seg før denne innspillingen, og den tok heller ikke av etterpå.  Helt på slutten av 90-tallet begynte det likevel å lage seg til for henne, men hun skulle ikke få lov å nyte det.

Hun omkom 18. desember 2000 mens hun dykket sammen med sønnene sine utenfor kysten av Mexico. De var på vei opp etter et dykk da hun oppdagen en båt i stor fart. Hun klarte å dytte den ene sønnen unna, men ble selv truffet og døde momentant.

Båten var eid av en av Mexicos rikeste menn, og onde tunger vil ha det til at det var sønnen som kjørte båten i et farvann som egentlig skulle være fritt for båttrafikk. En av de ansatte tok imidlertid på seg ansvaret for ulykken. Han ble dømt til en symbolsk bot og et relativt lavt erstatningsbeløp til MacColls familie på grunn av sin lave inntekt.

Tilbake til sangen, eller mer presist videoen. Legg merke til politimannen som tauer inn MacGowan i starten. Det er den kjente skuespilleren Matt Dillon, og ifølge han selv  var dette et stor øyeblikk i karrieren hans fordi han er en stor Pogues-fan.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Musikk. Bookmark the permalink.

One Response to Musikalsk julekalender, dag 21: Fairytale of New York med Shane MacGowan og Kirsty MacCall

  1. Pingback: Musikalsk adventskalender, dag 11: Fairytale of New York med Katzenjammer go Ben Caplan | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s