Fargefest i Dahlia Garden i Golden Gate Park

georgine6De står der som store, runde dusker og er så fine at du får lyst til å sy dem på lua di. Dahlia, eller georginer om du vil, er den offisielle blomsten i San Francisco. Og for å gjøre stas på skjønnhetene, feires de med en egen dahliahage i Golden Gate Park. De første bedene ble anlagt i 1920, så dette er ikke noe moteinnfall.

georginesanf3georiginersanf.6Vi brukte nesten en dag i den frodige parken, som er fem kilometer på langs. Her ligger både byens botaniske hage og den berømte, japanske tehagen. Disse vil vi lage blogginnlegg om i tur og orden. Men først dahliaene. De har både fuksia og camelia som naboer i hagen, men det var ingen tvil om hvem som stjal oppmerksomheten i september. Da vi var på besøk fartet ivrige parkarbeidere mellom plantene og fjernet visne blomster, for at alt skulle se friskt og fristende ut.

Det finnes 57.000 registrerte kultivarer av dahlia. Alle er selvsagt ikke representert i parken, men tar du deg litt tid, kan du bli kjent med mange. Navneskilt er til god hjelp.

georginesanf1Aller øverst ser du de trillrunde hodene til Chimacum Davi. Disse ballene er så vakre at de har vunnet konkurranser. Eden Barbarossa (rett over) har samme fasongen, men er litt tøffere i fagen og står bra mot en vilter bakgrunn. Skal jeg jakte på en nykommer til vår georginesamling, så aspirerer denne.georginersanf1

Skal du ha ekte rock´n roll, så vet amerikanerne også hvordan de gjør dette. Bildet over er ikke for dem som søker harmoni og og dempede nyanser. Personlig synes jeg det er rene lysbehandlingen nå som regnet siler ned en kullsvart januarkveld.

Foto: Kari K.

 

This entry was posted in Foto, Hage, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Fargefest i Dahlia Garden i Golden Gate Park

  1. Pingback: En stille vandring i Den japanske tehagen i Golden Gate Park | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s