En stille vandring i Den japanske tehagen i Golden Gate Park

japanskte2japanskte3Golden Gate Park i San Franscico er enorm. Innenfor området finner du både museer, friareal og flere ulike hager. Den mest særpregede er The Japanese Tea Garden. Du kan bare gå inn porten, kikke på de formklipte trærne og se for deg at du har tatt spranget over Stillehavet. Vi var der i slutten av september, da høsten hadde satt sine første gylne spor.

japanskhagesan4japanskhagesan5Goldengate-park-1Dette er den eldste japanske hagen i USA, og den ble bygget til en stor utstilling i byen så tidlig som i 1884. Over 1000 planter og trær ble hentet fra Japan, og senere ble det bestemt at utstillingen skulle gjøres om til en permanent park.

Du får selvsagt servert te i hagen, og så er det bare å vandre på kryss og tvers på de brede stiene. Vi har tidligere vært i Japan og hatt den samme fornemelsen av stil og ro, men her i San Francisco var alt nesten enda mer finstriglet.

Ikke langt unna ligger den fargerike georginehagen.

japanskte5

Vannspeil hører med i en japansk hage. Det samme gjør noen skulpturer, som fuglene i dammen. Det røde tempelet stikker opp mellom de grønne bladverket, og det er bare å se og nyte. Dette er ingen turistattraksjon du jogger gjennom. Da er det  bedre å slappe av på en av benkelen.japanskhagesan6

Tekst og foto: Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage, Reise and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s