Stjertmeis i hagen

For første gang har vi hatt stjertmeis i hagen og på materen. I alle fall er dette første gangen vi har vært bevisst på at vi har hatt besøk av denne flotte, sjarmerende og spesielle meisearten.

Stjertmeis-2Egentlig er det litt rart at vi ikke har sett den før, for stjertmeis er en vanlig fugl på østlandet og i store deler av landet ellers. Den hekker helt opp til Troms. Det finnes mange underarter, og den som hekker i Norden er den eneste med et helt hvitt (eller lyst) hode. Den kjennetegnes ellers på de lange og flotte halefjærene, som er omtrent like lange som resten av fuglen.

Stjertmeis-1Stjertmeisen er en streiffugl som streifer rundt i skogen på jakt etter mat om vinteren. Ofte streifer de i små flokker, og det var nettopp det de gjorde denne dagen på Langhus. Og det var helt tydelig at ferske meiseboller på materen var dagens mål.

Dette er noen dager siden. Og siden har vi ikke sett snurten av dem. Så det var akkurat denne dagen de fant ut at de skulle beære oss med et besøk. Og vi henger gjerne opp nye ferske meiseboller, og ønsker dem hjertelig velkommen tilbake en annen gang!

(Og for den som lurer å hvorfor det er fargeforskjell på bildene: Det øverste er tatt like før sola gikk ned, i varmt kveldslys, mens det andre er tatt 20 minutter senere, akkurat i det sola har forsvunnet og lyset er blitt kaldere).

Per

Advertisements
This entry was posted in Fugler and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Stjertmeis i hagen

  1. De er utrolig søte! Vil ha “fiskebollene” tilbake!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s