De første plantene på sparktur til drivhuset

drivhusmars1Da sola strålte forrige søndag kom vårfornemmelsen krypende, og midt i uka bestemte vi oss for å sette på varmen i drivhuset og ta vårrengjøringen denne helga. Vel.

drivhusmars3I dag tidlig vasset vi i søkkvåt nysnø med hver vær vaskebøtte fylt med godt, varmt vann, zalo og litt grønnsåpe. Inne i huset var det ti puss og enkelt å holde varmen når filla svingte seg over vegger og hyller. Det støpte gulvet fikk en ekstra omgang med feiekosten, og så kom turen til å flytte ut de plantene som liker seg aller dårligst inne. Flertallet står i en bakmørk krypkjeller. Andre i vinduskarmen på et småkjølig rom eller inne i stua.

Bildet over er ikke arrangert. Vi hadde hentet oleanderen, pelargonien og takløken inn, og for at de ikke skulle settes ned i snøen, var det greit at sparken var innen rekkevidde.

Drivhusmars2En grønnrenne og en eføy fikk plass på hylla over sommerfuglen. En litt pjuskete miniolivenbusk ble også med ut. Nå er det bare å fortsette vandringen og holde et øye med at temperaturen ikke synker for mye. Når faren for frost er over i slutten av mai skal de fleste blomsterplantene ut og plassen overtas av grønnsakene. Men først må det bli liv i såkasser og småpotter.

Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Stueplanter and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s