Krukketrender 2015 i turkis, grått og grønt

Krukker15aEr det en farge som kommer til å bli populær i hagen denne sommeren, eller kanskje neste, så er det grønt. Dette høres ut som en tåpelig selvfølgelighet. Men det jeg mener er at grønt tilbehør til plantene også vil slå gjennom sammen med litt røffe naturmaterealer.

Da de store krukkene kom og ble populære både på terrassene og ute i hagen skulle de være blå. Så har det svingt med motene, og de siste årene har de også hatt konkurranse av sinkbøtter og baljer.

Her kan du se de fine krukkene som er i bruk i Myanmar.

krukker15bDa vi besøkte Krukkegården i Ås søndag, var mange av vårens nyheter satt ut på tunet, og Åse Sekkelsten kunne fortelle at de fleste kundene spurt etter turkis eller grått. Den siste fargen har vært med en stund, og jeg tipper at den sakte, men sikkert, blir byttet ut med ren grønt. Fargen er alt på plass, selv om den kan virke litt uvant som tilbehør i hagen. Røffe terracottapotter er en annen stilart som ikke slipper taket.

Og det er med blomsterpotter og krukker, som med mye annet. Mange av dem havner på loppemarked. Så det er bare å følge med nå utover våren.

Til slutt en liten påminnelse om at tulipaner også kan være fine til utebruk, bare det ikke er minusgrader. Disse står i ei røff bøtte på Krukkegården, med kulturlandskapet i Ås som bakgrunn.tulipanbøtte

Foto: Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s