Finker, sisiker og stær i snødrev og påskesol

paaskefugler-5paaskefugler-6Torsdag fikk østlandet et snøfall som vi ikke har opplevd maken til tidligere i vinter. Da fant Stillitsen det for godt å avlegge materen på Langhus et tidlig besøk. Jeg rakk å få noen bilder av den før jeg gikk på jobb, for stillitsen er tydeligvis en morgenfugl (bokstavelig talt).

Lørdagen var vel været det vi kan kalle stikk motsatt. Da hadde vi påskevær, slik vi alltid husker det fra våre barndoms påsker. Og da vrimlet det av fugler i trærne våre.

paaskefugler-4Stillitsen så vi ikke noe mer til, men den ganske stor flokk med bokfinker (til høyre), pilfinker, grønnsisiker, forskjellige meiser, og fem-seks svarttrost mesket seg med mat fra materen.

paaskefugler-2Lørdag så vi også bjørkefink (til venstre) for første gang i år. Den pleier å stoppe noen dager, før turen går videre nordover.

paaskefugler-1Jeg mener også at jeg så en kjærnebiter på materen, men den fikk jeg ikke bilde av, for den var borte når jeg fikk hentet kamerat.

Men noen stær stakk innom (til høyre), og jammen fløy det ikke en gråhegre over Langhus akkurat da jeg var ute med kameraet (under).

Per

paaskefugler-3

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s