Kjøkkenhagen gror til i vinduskarmen

småplanteagurksmåplanter1Selv om det er alt fort tidlig til å dra i gang med kjøkkenhagen ute, er det moro å se hvordan det gror til i vinduskarmene. Salaten med de små bladene har vi høstet av flere ganger. Den består av ulike sorter kjøpt i en frøpakke, og det er bare å plukke litt forsiktig.

agurkcrystalI fjor ble vi veldig glede i de små, runde agurkene, som har det beskrivende navnet Crystal apple. Nå vokser plantene så det knaker (bildet over). Agurkene blir runde og skal høstes når de er store som et eple. Smaken er frisk, uten bitterhet, og det var ypperlig å ta med seg en til matpakka. De likte seg godt i drivhuset, og bilder er fra juli i fjor. Plantene vokser fort, så det er ennå ikke for sent å så. Jeg har ikke testet dem ute. Men står de lunt, tror jeg det kan gå når det er blitt varmt i været.

småplater2På de andre brettene gror det fram tomatplanter av ulike slag, chili, aubergin, artisjokk og krydderplanter. Jeg har priklet en del, og det er alltid like moro når du står der med fire små potter med fire planter i hver. Og kort tid etter trenger du plass til 16 større potter, så det var dette med potensregning.

Ute titter noe nytt opp av bakken for hver dag som går, så jeg skal ta med en ordentlig runde å få oversikt.

Kari K.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kjøkkenhage for nybegynnere and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s