Southwood Gardens – en fredfull plett midt i London

londonsouthwoodgMidt i hjertet av London finner du Southwood Gardens. Det lille pustehullet ligger tre minutters gange fra trengselen på Piccadilly Circus. Det er bare å stikke inn porten til St. Jameses´s Church, rett ved delikatesseforretningen Fortum & Mason, og så gå til høyre. På plassen foren kirken er det ofte et lite marked på dagtid, så du kan få dette på kjøpet.

londonsouthwood2Southwood Gardens er ingen striglet hage. Men sjarmen er at den ligger der den ligger, med benker, høye trær og og frodige bed, klemt inne mellom gamle bygarder. Her slår folk seg med for å spise en enkel lunsj, slå av en prat med en venninne eller bare finne noen minutters ro i hverdagsvrimmelen. Personlig er jeg svak for slike grønne “hull i veggen”, og det var helt tilfeldig at vi kom over dette. Nå øver jeg på å lære meg at selv om det finnes noen oransje sperrebånd fordi det fortsatt foregår oppgradering av hagen, så blir ikke sjarmen borte.

Historien til Southwood Gardens startet rett etter krigen. Viscount South ga pengene til hagen, som skulle være et minne om motet og styrken til folket i London, og den ble åpnet i 1946. Statuen på bildet har det enkle navnet “Peace” og er laget av Alfred F Hardiman. Hagen ble oppgradert i 2012, og arbeidet er fortsatt i gang. Gartner Catherine Tidnam er opptatt av å skape et biologisk mangfold, også inne i et lite grøntanlegg midt i byen, står det på hjemmesiden.londonsouthwood3

Så da er det bare å oppfordre til peace, love og en matpakke fra et utsalg i nabolaget.

Tekst og foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Reise and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s