Fugleliv ved Svanedammen på NMBU i Ås

UMB-park-2linerlenmbuFor noen dager siden tok vi en liten tur innom Svanedammen på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås, eller den tidligere landbrukshøgskolen, om du vil.

Parken bærer fortsatt preg av vår, og det er ikke så mye som blomstrer ennå. Men rundt dammen, som av mange kalles «Andedammen» fordi det ofte svømmer ender der, var det et yrende fugleliv, som det ofte pleier å være.

gråspurvnmbufrosknmbuVi så både stokkender, gråspurver, kaier, måker, og ikke minst linerler på vår lille runde rundt dammen. Linerlene hoppet rundt på vannlinjebladene og koste seg.

Jammen satt det ikke også en frosk (eller padde) på et vannlinjeblad og lokket og lokket, uten å få svar. Ser ut som typen du kan kyssefor å se om det er en prins.

UMB-park-3

Svanedammen er et naturlig oppkomme, og har tidligere blitt brukt både til drikkevann for husdyrene og som vannreserve i tilfelle brann.

UMB-park-1Før området ble etablert som park og lærested, var dette en gold og naken gårdsdam, men etter planting av trær, busker og vannplanter mot århundreskiftet, endret den karakter til en romantisk parkdam som blant annet er et yndet utfartsmål for barnefamilier, ikke minst på grunn av fuglelivet, som mange barn synes er spennende.

Per og Kari

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler. Bookmark the permalink.

One Response to Fugleliv ved Svanedammen på NMBU i Ås

  1. Pingback: Skogstulipaner og himalayafotblad i universitetsparken i Ås | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s