Skogstulipaner og himalayafotblad i universitetsparken i Ås

universitetsparken2Et bølgende felt med dypgule skogstulipaner utgjør et av bedene i parken som omgir universitetet i Ås (NMBU).

universitetsparken3Da vi var på besøk Kristi Himmelfartsdagen, begynte det å bli liv i den store staudehagen, som ligger litt på oversiden av Svanedammen og Vitenparken. Er du interessert i stauder, så er dette et fint sted å gå for å kikke og lære. Alle plantene er merket på norsk og latin, så jeg pleier å ta et raskt bildet av skiltet, hvis det er noe jeg vil huske til jeg kommer hjem.

Himalayafotbladene er et artig bekjentskap. De kommer fra denne delen av Asia, og de hvite blomstene springer ut i Ås nå. Bladene er minst like dekorative, med sine ruglete topper.

universitetsparken1Litt lengre nede i det grønne er strutsevingene i ferd med å slå hjul. Det er en fascinerende prosess når bregnebladene ruller seg ut. Disse hjulene er også gode og spise, og kan høstes som mat. Men jeg lover at jeg har hatt fingrene av fatet når jeg har vært på parkbesøk.

Det er stor byggeaktivitet på universitetsområdet. Urbygningen skal restaureres og det bygges ut på alle kanter før Veterinærhøgskolen skal flytte til Ås. Men det er likevel fint plantet mellom bygningene, og parken kommer til å være frodig også i år.

universitetsparken4Det er en egen rhododendronavdeling der blomstene nå er i ferd med å springe ut. Flere store trær blomstrer også, så det er verd å ta seg en rusletur. Som avslutning kan du slå deg ned ved den sjarmerende dammen.

Tekst og foto: Kari K.universitetsparken5

 

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s