De mørke plantene gir dramatikk til hagen

Black Springfield-1pelargoniumsvartFor noen dager siden la jeg ut bilde av de bristeferdige knoppene til  Springfield Black (til høyre). Nå har den slått ut kronbladene, og blomstene er så stor at det må nærme seg rekord når det gjelder pelargonia. Fargen har lysnet en del og er nå skinnende, dyp burgunder.

Harmoni er ofte et ord som lyder som poesi i hageører. Og de siste årene har den bestått mye av hvitt, rosa, lilla og nå blått og linegrønt.

pelargoniumlord Personlig synes jeg resultatet ofte blir litt pragløst og kjedelig. Og da kan det gjøre seg med litt mørk dramatikk.

Liker du mørke pelargonier, så er også Lord Bute en flott herre (til venstre). Dette er en engelsk pelargonium fra 1910, med et flott fargespill i blomsten.

hornfiolmørkNoen er stadig på leting etter mørke plantesorter. Andre kan ikke forstå at dette kan være en tiltalende farge på en blomst.

Jeg er i ferd med å dyrke fram et brett med hornfioler, etter frø jeg tok i fjor. Disse er så nattblå at det må sol til for å skape skinn i bladene, og nå har den aller første blomsten spruget ut. Jeg kommer med flere eksempler på mørke skjønnheter utover sommeren.

Foto: Per og Kari

.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Stueplanter and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s