Pilfinken og familien har egen leilighet i hagen

fugleunge1Vi har mange husfugler på eiendommen, som lever livet mellom frukttrær, bjørk, gran og den store eika. Men det er bare noen få av dem som har fått egen, ferdigsnekret bolig.

fugleunge3Oppe i epletreet er det familien pilfink som har flyttet inn, og begge foreldrene har ilt fram og tilbake i hele vår. Først var det innredningen som skulle på plass, og etter rugingen begynte de små å pipe etter mat. Foreldrene har som oftest mellomlandet på en kvist for å sjekke at kysten var klar (bildet). Men i det siste har det ikke vært fred å få, for ungene har sittet i åpningen av fuglekassa og gapt etter mat.

fugleunge2Vi har fortsatt foringen ute, med solkikke og nøtter, og det begynner også å bli greit med innsekt å ta av. Hvem som spiser hva er jeg ikke sikker på, men finker, spurv og meis svinser ofte rundt sammen med både duer og flaggspett.

Nå har også de føste nøstene av noen fugleunger forsøkt deg ut på egne vinger, og enkelte lander fortumlet på en av de tykke greinene. Jeg sliter litt med artsbestemmelsen.

Foto: Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler, Hage and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s