Vårsalat med frisk smak av gjøksyre og engsyre

syresalatBorterst i hagen vokser det både gjøksyre og engsyre, og begge kan sette en forfriskende smak på maten. Som tilbehør til middagen i dag ble det derfor en salat med disse ingrediensene.

gauksyreGjøksyra står nå tett i tett, med sine lette, tredelte, knalgrønne blad og frister til bruk i matlagingen. Engsyra, eller surebladene som jeg pleide å kalle dem som liten, er ikke like delikate. Men de har også en syrlig og fin smak.

I salaten er det som basis noen grønne salatblader og fire tomater, men her det for tidlig med egen avling. En desiliter finhakket engsyre ble blandet i. I tillegg fant jeg en neve karvekål (bladene på karveplanten) litt ramsløk og luftløk og klippet i små biter. En desiliter engsyre ble brukt hele, og så noen blå fioler på toppen som pynt. Blomsene er mer fjas enn smak, men de gjør deg godt. Et lett dryss salt, en klype sukker og en slump god olivenolje, så er det bare å nyte smaken.

Kari K.

 

This entry was posted in Kortgått mat, Ut i naturen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s