Kos og kaos i drivhuset først i juni

drivhusjuni8drivhusjuni1I dag har drivhuset vårt blitt kjendis. Det fronter boligdelen av Aftenposten, og jeg presenteres som hobbygartner. Med all respekt for faget ber jeg alle om å legge tungt trykk på hobby.

Det er en stund siden det var journalist og fotograf på besøk, og det vokser fort i disse dager, så her er noen nye bilder fra i dag.

drivhusjuni2drivhusjuni3drivhusjuni6Dette er kaostiden i drivhuset. Det har vært så surt og kaldt i det siste, at alle blomsterplantene står inne og slåss om plassen med tomater, chilie, krydder og alt mulig annet. Men nå er det snart ingen bønn. Pelargonier, lykkekløver og det meste av de selvsådde sommerblomster må ut på terrassen for å gi plass til matplantene. Så får heller noen varmekjære pyser fra Madagaskar og andre hete verdenshjørner få stå inne i noen hjørner. Enkelte av de nye pelargoniene er også så sarte at det er mulig de får spesialbehandling under påskudd av at de skal pynte opp. Den hvite er en “Ivory snow”, mens den rose heter “Elmsett”.drivhusjuni7

drivhusjuni4Tomatene har skutt fart. Nå blomstrer flere av sortene, og de trenger plass i høyden for å kunne bindes opp. Det samme gjelder epleagurkene. Aller lengst er den grønne paprikaen kommet. Der er de første høsteklare om få dager. Physalisen vokser så det høres, og flere sorter basilikum er flyttet over i større potter.

drivhusjuni5Utenfor drivhuset står hardhausene. Fioler, lavendel og mynte har ikke behov for noen ekstra beskyttelse, og de får selskap av flere og flere som skal ut og hilse på den norske forsommeren. Artisjokk og grønnkål er også store nok til å ut i grønnsakbedene.

Kari K.drivhusbord

 

 

Advertisements
This entry was posted in Drivhus, Hage and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kos og kaos i drivhuset først i juni

  1. Oi sann, her var det fullt:) Vi får tro været tillater utplanting snart. Det er sent i år.

  2. Jorun says:

    hei
    fasinert av deres hage og spesielt drivhuset. Kan dere si litt om hvor dere har fått tak i det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s