Villblomster i hagen

Hagen vår er anlagt på 50-tallet, på gammel skogsbunn. Inntil for få år siden hadde vi også skogen som en av våre nærmeste naboer, så og si rett over veien.

fiolervillblomster5Derfor er det ikke til å undres over at vi naturlig har mange villblomster på eiendommen. og vi lar dem stort sett få komme og frø seg – spesielt på den delen som ligger mellom huset og den ene grønnsakhagen. Der var det naturtomt med store grantrær og skogsbunn helt til begynnelsen av 70-tallet. Nå har vi et par plommetrær, et epletre og det vi mener er en kastanje på området.

villblomster-4

Prestekrager i hagen. Blomster.

Vi har alltid klippet forsiktig, og ikke så ofte.

Nå klipper vi ganger å gå i, men lar området ellers være eng med prestekrager, fioler, engsolleie (smårblomst), jonsokkoll, veronika og syre av

I tillegg vokser det mye hvitveis her om våren, og utover sommeren  både rød- og hvitkløver,  blåklokker og mye annet.

Vi har også et hjørne nordøst, omgitt av busker og trær, som får lov å leve som det vil – uten at vi gjør noe som helst der. Akkurat nå står  liljekonvallen i full blomst, med tilhørende herlig duft av sommer.

villblomster-5villblomster-3Sånn sett har vi ikke akkurat noen prydhage, med snorrette kanter – trimmet med stikkspade og kantklipper, velfristert plen og plettfrie og nylukte bed på alle kanter. Stilen er nok mer rufsete og mangfoldig – til glede for blant andre våre små summende venner som hjelper oss med pollinering.

Det er slik vi liker å ha det!

Derfor gleder vi oss også til villblomstens dag på søndag, med guidet tur fra Oppsand gård i Ski og andre arrangementer over hele landet.

Kari og Per

 

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s