Pelargoniene Hagemos Curly Q og Trollkrem er to nye bekjentskap

perlargoniumcurleyEn lavendelfarget pelargonium med bølgende kronblader har akkurat åpnet sine første blomster. Hagemos Curly Q er en sjarmerende nykommer, som er avlet fram hos Hagemo planter i Sør-Odal. Vi var innom der i påskeuka og kjøpte noen småplanter, som nå begynner å vokse seg større og kraftigre i sola.

pelargoniumtrollkremDe rosa pelargoniene er blitt populære de siste årene. Personlig synes jeg det er ekstra moro at det også finnes et stort utvalg i andre varianter. Fra gartneriet sør i Hedmark kommer også Hagemos Trollkrem. Nå er det de kraftige, dekorative bladene, som liver opp mellom andre planter på terrassen, og det er bare å glede seg til blomstene, det blir lovet skal være i en klar rødfarge med lyse kanter.

pelargoniumgwenEt annet lite bustehode  er Gwen Lewington, som har tatt overvintringen i krypkjelleren pent, og nå står i full blomst. Dette er en stjernepelargonium i lakserosa nyanser.

En annen favoritt som nå slår ut blomstene er Orange Splash. Denne er hvit med en en sprut av malerskrinsflekker i oransj.  Så en dag med pelargonier blir aldri kjedelig.pelargoniumorgange

Tekst og foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Foto, Hage, Stueplanter and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s