Potetene brøyter større kjøkkenhage

Potetvår-2potetgressDet gror frodig potetris opp av hodet til Hillary Clinton. Dette er verken en fornærmelse eller et snodig innlegg i den amerikanske valgkampen. Hun gjør god nytte for seg, og litt lengre borte i raden ligger både statsminister-Erna og Ap-Jonas og kikker opp i himmelen, under et tynt lag med kompost. De har alle vært på avisenes førstesider og gjør nå en innsats for å brøyte ny rydning i kjøkkenhagen.

Vi har god erfaring med å bruke poteten som jordfreser.

Over finner du fremgangsmåten i et tidligere blogginnlegg. Potetene våre ble satt 3. mai (bildet øverst), men det går helt greit om du starter på denne tiden. Potetavlingen under avisene blir ikke så stor og fin, men jorda blir utmerket neste neste vår og sommer uansett.

Potetvår-1En kort oppsummering. Legg settepoteter utover det jordstykket eller den delen av plenen du ønsker å opparbeide. Bre utover et lag med aviser, strø over litt jord og vann så papiret ikke blåser bort. Så er det bare å vente til avisene røre på seg og gresset presser seg fram. Potetrøttene vil gjøre grunnarbeidet, og neste vår spar du enkelt ned litt gjødsel og god kompost. På vårt nye grønnsakland blir det utvidelse av urtehagen. I resten av kjøkkenhagene flytter vi på plantene hvert år, for ikke å arme ut jorda. De nye potetene kan fort bli grønne og ødelagt av lyset under avisene. Vil du få mer ut av avlingen, må du dekke de nye knollene med jord utover sommeren.

Per og Kari

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kjøkkenhage for nybegynnere and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Potetene brøyter større kjøkkenhage

  1. Pingback: Kortgått mat: Vi forbereder oss til å sette poteter | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s