På oppdagelsesferd til Mjærum Staude & urtesalg

mjærum15-2mjærum15-4Du stikker ikke innom Mjærum Staude og urtesalg på impuls. Men når du først bestemmer deg for å ta turen til Hobøl, må du belage deg på å bli borte en stund. Etter en stille vandring rundt huset og hagen kan du komme hjem med hodet fullt av ideer og inspirasjon. Her er også en dam. Inne i det nye, store drivhuset finner du planter det ikke er så enkelt å oppdrive andre steder.mjørum15-5

mjørum15-7Det er Janne Moen som har hovedansvaret for både planter og hage. Hun er som oftest å finne i utsalget og er proppet med fagkunnskap. Denne våren og forsommren er det stenbedplanter og urter av alle slag som har vært bestselgeren. Men det kommer også mange som er på leting etter litt spesielle stauder til å ha i bedene. I tillegg er det at godt utvalg av sommerblomster.

Du finner litt mer om Mjærum og hvor du finner stedet her.

Personlig kjenner jeg at det krible når jeg kan plukke med meg en flott Marietistel og en potte med havrerot, som nå er plantet ut i hagen. Jeg skriver litt mer om disse på bloggen siden. Da jeg var innom var det også et stort utvalg i både fuksia og pelargonie, og på bildet over ser du også en del av grønnsakene og urtene.

mjørum15-3Hagen rundt huset fortjener beskrivelsen park. Det er her Janne liker seg aller best når hun kan opparbeide nye felt og leke seg med farger og fasonger. Fargevalget er gjerne litt utradisjonelt, og i en krukkesamling er ofte både blomster- og matplanter satt sammen.

Det trenger ikke alltid være et stort blomsterflor for å skape stemning og liv i en hage. Det er bildet under et eksempel på.mjørum15-1

Tekst og foto: Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s