En glede å komme hjem til hagen etter ferien

julihage15-2julihage15-1Hagen må ikke bli noen hindring for å dra på ferie. Dette er Per og jeg enige om, så i begynnelsen av juli dro vi til Ecuvador og ble borte i nesten tre uker. Det har skjedd mye på grøntfronten mens vi var borte, men nesten bare av den gledelige sorten. Nye blomster hadde foldet seg ut, og i drivhuset er det blitt trangt om plassen.

For oss som har en stor hage med både grønnsaker, bær og blomster er det en forutsening at noen kan vanne. Dette er spesielt viktig når det gjelder krukker og potter på solsiden og ikke minst inne i drivhuset. Tomater, agurker og chili har rett nok undervanningspotter, men de trenger jevn tilførsel. Ellers pleier jeg å si at det som ikke står under tak, pleier den norske sommeren å ta seg av. Slik har det også vært i år, så rapporten sier at det har vært mer jobb med å tømme ut av potteskjulerne.

En grundig lukejobb er også nødvendlig på forhånd, hvis ikke alt skal gro igjen av ugress. julihage15-3

Nå har jeg tatt meg en runde med kameraet og forsøkt å fange noen av de nye motivene som er dukket opp. To callaer har rullet ut de dekorative blomstene sine. Løkene ble kjøpt på hagemessen i vår, og resultatet svarer helt klart til forventingene. I kjøkkenhagen dukker de selvsådde valmuene opp hver sommer, og skaper Van Gogh-stemning stemning, men de må tøyles hardt for ikke å ta over bedet.

Jeg minner hver sommer om at mange av matplantene også har dekorative blomster. Den sjarmerende “sommerfuglen” under, vil om få dager være forvandlet til en saftig sukkerert,  og et er mange av dem i følget.

En av belønningene for å vanne hos oss har vært å kunne høste og spise jordbær, agurk, salat og alt annet som er blitt modent mens vi var borte.
sukkerertblomst

Flere nye pelarginier har også kommet med blomster, så disse vil jeg presentere i et annet blogginnlegg.

Foto: Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s