Kortgått mat: Hagen er vårt nærmeste soppsted

kantarellihagenDet er godt kjent at vi ofte er ute på tur med kurv, og venner og kjente spør gjerne om hvor de skal gå for å finne sopp. Da sitter det litt irriterende svaret løst: – Ut i skogen! Men det er en sannhet med modufikasjoner.

Vi har noen få, faste soppsteder vi gjerne besøker i løpet av sesongen. Men det meste av det vi plukker finner vi på vår ferd, og kantarellene er ofte så sosiale at de har tatt oppstilling langs stien.

Nå har det seg også slik at eiendommen vår egner seg utmerket til sopplukking for den late, og du får ikke ferskere råvarer enn dem du kan høste rundt hushjørnet. Dette har rett nok vært et tett bebygd boligområde siden midten av 50-tallet, men det er fortsatt liv i den gamle skogsbunnen.kremlepåplen

I dag så jeg at kremlene var i ferd med å stange seg opp av det harde underlaget ved kjøkkenhagen, og da jeg sjekket litt nærmere så lyste det gult av kantaraller under gresset nær grøftekanten. Her har vi satt igjen et naturområde der hvitveis, gauksyre og liljekonval  veksler på å råde grunnen.

Først ute i vår var spissmorkelen under epletrærne. Så kom de første bjørkeskrubbene. I fjor hadde vi også steisopp under kastanjen og matriske ved plommene, så den som venter på noe godt…

Da er det bare å ønske god soppsesong!

Tekst og foto: Kari K.

Advertisements
This entry was posted in Hage, Kortgått mat, Ut i naturen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s