Nå er karvefrøene klare til høsting

karveHar du et sted der du pleier å plukke karvekål til suppe eller andre retter om våren, så kan det være lurt å ta en ny tur dit nå. Her hos oss er karvefrøene akkurat passe modne. De slipper taket fra skjermen når vi gnir dem lett mellom fingrene og det er enkelt å samle dem i hånden. Du finner litt mer om høstingen og hvorfor vi er så glad i karven vår, i innlegget under.

Det aller viktigste for oss er å ha egen karve til den hjemmelagede surkålen på julaften.

Vi er så heldige å ha karve som vokser villig ved hushjørnet. Det meste av frøene blir høstet, mens resten faller ned på bakken og blir til nye planter. For to år siden førsøkte jeg også å så karvefrø i kjøkkenhagen, men uten resultat. Når sesongen er over, blir resten av plantene klippet ned.

Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s