Erteblomstene er en glede for sansene

erteblomst15erteblomst151Erteblomster i flere farger har slått ut vingene, og den friske, søte lukten sprer seg på terrassen. Nå på sensommeren får vi virkelig lønn for strevet med å samle dorullkjerner, fylle dem med jord og så frø inne i stua tidlig på våren.

Erteblomster i dorullkjerner

Plantene står i potter med enkle stativ de viltre greinene kan slynge seg rundt, og nå kommer det nye blomster hver dag. Noen er i sterke rød- og lillafarger, andre i sart gult. Og jeg venter fortsatt på flere sorter som snart springer ut.

erteblomst3Det er litt juks å ta med blomsten til høyre, for den tilhører den ene typen av sukkererter. Men det e ikke vanskelig å se at alle disse er i slekt. Bildet under en en reprise av favoritten fra forrige sommer, som virkelig viste seg opp da regnet kom.

Blomsterertene er gammeldagse og litt retromoderne på en gang, og de trenger nesten ikke stell. Bare litt vann. Nå er det viktig å plukke av visne blomster, så kommer det stedig flere.  Eller hva med en frisk bukett, som lukter godt på kjøkkenbordet?erteblomsthøst

Tekst og foto: Kari K.

 

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

3 Responses to Erteblomstene er en glede for sansene

  1. Herlige! Erteblomstene er virkelig vinnerne av sommerblomstene i år. 100 % spiring da jeg fulgte råd om å ikke bløtlegge dem først. Og nå er det bare å plukke inn en duftende bukett eller to hver dag 🙂

  2. janewern says:

    Oi! Ikke bløtlegge? Jeg skal ha flere neste år altså. Nå er jeg på vei hjem fra ferie, og er veldig spent på hvordan det står til med hagen min… Blir nok et innlegg i kveld. Velkommen innom bloggen min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s