Kortgått mat: Semulepudding med tykk kirsebærsaus

semulegrøtJeg klarte å redde de mørke, modne kirsebærene i plukkehøyde før trosten flyttet nedove i etasjene. Nå har det stått kirsebær på dessertkartet her hjemme de siste dagene.

kirsebærOg når jeg først skriver om dessert. Semulepudding må nå være så gammeldags at den fortjener en retrorenessanse. Med tykk kirsebærsaus av nyplukkede bær blir den riktig lekker.

Det verste klinet med kirsebær er å ta ut steinene. Jeg snitter bærene med en kniv og plukker dem ut så saften renner.

I denne sausen er bær og vann blandet med cirka en halv liter av hver.  Massen er tilsatt 1-2 dl sukker og en liten kanelstang. Bærene kokes til de er møre, og sausen er jevnet med en spiseskje potetmel rørt ut i litt kaldt vann. For å få glatt saus, har jeg brukt stavmikser.

Kirsebærene utfyller mandelsmaken i puddingen, så det er bare å nyte.

Tekt og foto: Kari K.

This entry was posted in Hage, Kortgått mat, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kortgått mat: Semulepudding med tykk kirsebærsaus

  1. Pingback: Kortgått mat: Kald kirsebærsuppe med vaniljeis | perogkari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s