Kortgått mat: Kald kirsebærsuppe med vaniljeis

kirsebærsuppeEr det kirsebærsesong,  er det bare å ta for seg før fuglene begynner å frotse, og denne uka har vi kost oss med kald, krydret kirsebærsuppe. Den har passet utmerket som dessert på varme sensommerkvelder.

Fremangspåten er enkel. Ta seinene ut av kirsebærene så safta renner, og legg bærene i en kjele.

Til fire personer: 1 liter kirsebær, 1 1/2 liter vann, 2 dl sukker, 1 kanelstang, 1/2 snittet vaniljestang, 2 strøkne spiseskjeer potetmel. Vaniljeis.

Kok bær, vann, sukker og krydder til bærene er myke. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell det i en tynn stråle ned i suppen, mens du holder vispen i gang. Avkjøl.

Legg i en kule vaniljeis, og nyt sommersmaken.

Inspirasjonen er hentet fra boka “Hjemmelaget av markens grøde”.

Test også semulepudding med tykk kirsebærsaus

 

Tekst og foto: Kari K

This entry was posted in Hage, Kortgått mat, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kortgått mat: Kald kirsebærsuppe med vaniljeis

  1. janewern says:

    Finner fram stige og bøtte, har et tre tilgjengelig. Om å gjøre å finne fram før fuglene, har jeg hørt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s