Gibbosina purple og andre særegne pelargonier

pelargoniumgibbosinaHer hos oss tar det litt tid før en del av pelargoniene er på sitt fineste, men vi har ikke ventet for gjeves.

pelargoniumivorysnowGibbosina purple (over) er en nykommer av året. De blågrønne bladene er dekorative i seg selv, og nå har også de purpurfarede blomstene kommet. Om kvelden lukter de søtt av banan, akkurat som den gule slektningen p. Gibbosum.  Gibbosina har stått ute siden begynnelsen av juni og har taklet den norske sommeren over all forventning.

Ofte er bladverket på pelargoniene nesten like dekorativt som blomstene. Ivory snow (over) er en delikat plante med hvite blomster og blad med lyse nyanser. Her har den utover sommeren fått selskap av en som gjør litt mer ut av seg.pelargoniumaugust2

pelargoniumoakSmå blomster kan også være vakte. Mens bladene til P. Radens (over) minner mest om en flikete bregne, er blomstene rosa og sarte. Den lukter lett av peppermynte.

Hos den mer robuste Royal Oak er heller ikke blomstene så store, men den mørke fargen gjør mer ut av seg.

Angel Eyes (under) har et utseende som stråler, og den lille planten har holdt det gående med blomster i hele sommer. Dette er en englepelargonium, som opprinnelig ble dyrket fram som en krysning mellom engelsk pelargonium og villarten Pelargonium chrispum.pelargoniumaugust1

pelargoniumspringfieldblackTil slutt gir jeg plass til to mørke tøffinger jeg også har skrevet om før. Både Springfiel Black og Lord Bute (under) er typer som trekker til seg oppmerksomheten og sjarmerer oss som ikke er så glade i rosa pasteller.

Tekst og foto: Kari Kpelargoniumlordbute

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage, Stueplanter and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s