Musikalsk adventskalender, dag 4: Have Yourself a Merry Little Christmas med Thomas Dybdahl

Mange julesanger kan være svulstige, nesten over grensen for mange. Eller de kan være  nedstrippet som her i denne og akustiske versjonen av  «Have Yourself a Merry Little Christmas» med Thomas Dybdahl.

Thomas Dybdahl kom fra det popinspirerte stavangerbandet Quadraphonics, og satset etter hvert på en solokarriere. Han singeldebuderte med sangen Bird i 2000, og det første albumet «That Great October Sound» kom i 2002. Siden har han vært godt etabablert som en av Norges fremste popartister.

I tillegg til solokarrieren er han også vokalist i popgruppen «The National Bank» sammen med medlemmer fra blant andre Jaga Jazzist og Big Bang. Han har fått Spellemannpris både som soloartist og sammen med The National Bank.

«Have Yourself a Merry Little Christmas» ble skrevet av Hugh Martin og Ralph Blane, og ble første sunget av Judy Garland i musikalen «Meet Me in St. Louis» i 1944. Senere gjorde Frank Sinatra en versjon med en noe annerledes tekst.

I likehet med mange kjente og populære julesanger, er den siden sunget av en lang rekke artister. En av de siste med et stort verdensnavn var Sam Smiths versjon fra desember i fjor.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s