Musikalsk adventskalender, dag 11: Fairytale of New York med Katzenjammer go Ben Caplan

Da var det tid for en av monsterjulesangene, nemlig «Fairytale of New York». Men denne gangen blir det ikke originalen med Pogues-vokalist Shane MagGowan og Kirsty MacCall, men derimot med Katzenjammer og Ben Caplan.

Jeg vet veldig mange har et sterkt og fint forhold til originalen, som oså jeg liker godt. Men jeg håper dere tilgir meg for å velge andre artister denne gangen, dette er også en veldig bra versjon.

Det norske jentebandet Katzenjammer ble startet i 2005, og består av Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen. Bandet er kjent for å beherske mange ulike stilarter, og de fire jentene trakterer over 20 forskjellige instrumenter, mange av dem ganske uvanlig i rock- og popsammenheng, blant annet dobro, melodika, bassbalalaika og trekkspill.

I november annonserte bandet at de tar pause på ubestemt tid, etter at de har hatt mye suksess og turnert heftig rundt i Europa de siste ti årene. Ifølge Turid Jørgensen skal de ikke gi seg, men det blir ingen turné neste år.

De har med seg kanadiske rootsartisten Ben Caplan, som startet karrieren som singer/songwriter og soloartist, men som nå stort sett opptrer sammen med bandet sitt, The Casual Smokers. Han lanserte sitt nyeste album «Bird With Broken Wings» i september.

Til slutt: OK, da. Jeg har hatt med originalen av «Fairytale of New York» tidligere. Du kan klikke på lenken og høre den her.

Per

This entry was posted in Advent, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s