Musikalsk adventskalender, dag 12: Universal Child med Annie Lennox

Fra fire norske damer til én skotsk.

Annie Lennox er en sterk personlighet, dyktig låtskriver og en fantastisk god vokalist.

Hun ble født i Skottland, og startet sin musikalske karriere for alvor som frontvokalist i gruppen The Tourists, der hun også startet samarbeidet med Dave Stewart. På 80-tallet trillet duoen, som da het Eurythmics, ut den ene kjempehiten etter den andre, fra Sweet Dreams (Are Made Of This), Here Comes The Rain Again og There Must Be An Angel.

Eurythmics aldri ble formelt oppløst, men Annie Lennox brøt samarbeidet i 1990, og etablerte seg som soloartist, og vant blant annet MTV Award for beste kvinnelige video for «Why» fra albumet Diva i 1992.

I 1997 samarbeidet hun med Stewart som Eurythmics på sporet «Angel» på et hyllestalbum til prinsesse Diana, og sammen ga de ut albumet Peace i 1999. Tittelen reflekterer begges engasjement for globalt fredsarbeid og klimaengasjement. På den etterfølgende turneen ble overskuddet donert til Amnesty International og Greenpeace.

Siden fortsatte hun sin solokarriere, og vant blant annet Academy Award for beste sang med «Into The West» i Ringenes Herre: Atter en konge, den siste filmen i trilogien, og hun opptrådte på Nobelkonserten i Oslo i 2007.

I 2010 spilte hun inn albumet A Christmas Cornucopia, en samlig av hennes favoritt-julesanger, i tillegg til «Universal Child» som var nyskrevet av henne selv.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s