Musikalsk adventskalender, dag 18: O Holy Night med Mark Lanegan

Etter et par rocka dager, tar vi det helt ned til noe lavmælt, men intenst:

De fleste har sikkert et forhold til denne populære julesangen, som her i Norden kanskje er best kjent med den svenske tenoren Jussi Björling. Hans versjon er flott, mektig og kraftfull!

Men denne helt nedstrippede versjonen, med bare et enkelt gitarkomp under Mark Lanegans mørke og litt dystre stemme, synes jeg rett og slett er helt fantastisk. Dette er blitt min favorittversjon.

Og siden Lanegans «Blues Funeral» og «Phantom Radio», to av de tre siste albumene hans,  e rblant dem jeg har hørt veldig mye på i året som snart er omme, måtte selvsagt denne med i årets kalender.

Mark Lanegan har sin bakgrunn i blant annet grunge-bandet Skreaming Trees, og har også vært innom Queens of the Stone Age. Ved siden av dette har han hatt sin egen solokarriere, og betegnes som en av rockens mørkemenn.  Han høster stort sett strålende kritikker for musikken sin. Jeg føyer meg gjerne inn i rekken av dem som varmt anbefaler å lytte på en sang eller ti fra denne artisten!

«O Holy Night» er ett av seks spor fra jule-EPen «Dark Mark Does Christmas 2012» som ifølge Wikipedia bare kan kjøpes offisielt på konsertene hans.

Per

Advertisements
This entry was posted in Advent, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s