Ingefæren vår er høstet til jul

ingefærhøstingIngefærknollene våre er saftige og fine, så det er bare å glede seg. Nå blir de å finne på julemenyen.

I fjor ble ingefærsesongen kort, derfor kunne vi bare høste en liten knoll. Smaken var fortreffelig, derfor satset vi litt mer seriøst i år.

Her kan du lese mer om ingefærdyrkingen vår.

Det har vært så mildt at vi har trukket ut sesongen, og en liten varmeovn har holdt det på plussiden i drivhuset. Men nå nærmer det seg jul, og det var på tide å finne ut hva som skulte seg i de to plastpottene. Begge knollene hadde vokst seg kraftige, og skulle de ha blitt enda større, måtte de nok ha fått større plass.

Ingefæren er dyrket økologisk, og skal brukes i de beste julerettene. Så det blir krydderkake, ingeførte, eplegløgg med ingefør og ingefær i sukkerlaken til fruktdesserten. Kjenner at jeg gleder meg.

Kari K.

Foto: Per

 

 

 

This entry was posted in Drivhus, Hage, Kortgått mat, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s