Fuglematen falt i smak

Julefugl-4Julefugl-3Ikke før hadde vi skrevet om Ski-tur i det grønne, før snøen begynte å drysse ned over Langhus og resten av Østlandet. Nettopp nå er det greit for småfuglene våre å ha lett tilgang på mat, og vi har hengt ut matere flere steder i hagen. I tillegg har vi spredd fuglematen som vi laget før jul. Du kan lese mer om fremgangsmåten her:

Vi har laget fuglemat i mange fasonger

I dag har det vært livlig trafikk på både materne med nøtter og solsikkefrø, og på den hjemmelagde fuglematen. Vi har alltid mye meis i hagen – både kjøttmeis og blåmeis, og en og annen svartmeis. I tillegg har vi grønnsisiker hele året, pilfinker, og spettmeiser som piler oppover og nedover med nebbet først, og vil ha materen for seg selv.

fuglematmedmeisJuleneket er også på plass, men foreløpig har vi sett lite gulspurv, men de kommer nok som de pleier, litt ut i nyåret, for å trøske ned det som måtte finnes igjen av mat i neket.

Vi gleder oss over at vår hjemmelagde fuglemat ser ut til å falle i smak. Vi har godt med fugler som dingler rundt og hakker løs frø og nøtter og alle go’sakene vi har puttet i. Og vi håper det bidrar til at flest mulig av vennene våre med vinger holder seg i live gjennom snø- og kuldeperiodene.

Per

Foto: Kari og Per

Advertisements
This entry was posted in Foto, Fugler, Hage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s