Hagemesser og gardenshows å glede seg til i 2016

hagemesse415 Nå er vi kommet ei uke inn i det nye året, og det tid for å løfte blikket og se hva som rører seg på hagefronten utover våren og sommeren. Det står ingen turne på programmet vårt, men vi pleier å plukke ut et arrangement eller to, i tilegg til Hagemessen 2016 på Lillestrøm.

Her finner du en oversikt over noen av mulighetene som finnes:

hagemesse615Hagemessen 2016 er på Lillestrøm fra 15. – 17. april 2016.

Det ligger ingen detaljer ute ennå, men det ventes storinnrykk, og i fjor var de rundt 18.ooo som besøkte messen i løpet av de tre dagene den varte.

 

Nordiska Trädgårdar arrangeres i Stockholm 21. – 24. april 2016.

Dette er nordens største hagemesse, og de presenterer seg slik: “Nordiska Trädgårdar är den ledande trädgårdsmässan i Norden. Med 55.000 – 60.000 besökare, 350-400 utställare och 600 representanter för media kan vi också med fog påstå att vi är den största årliga trädgårdsmässan.” Her skal de kåre alt far årets demonstrasjonshage til årets pelargonium, og det blir fordrag for den hageinteresserte.

Lisebergs Trädgårdsdagar er fra 12. – 15. mai 2016 i Gøteborg.

Dette er det nærmeste storarrangementet, hvis du har lyst til å ta en tur over grensen. Selv presenterer de seg slik: “Västsveriges största trädgårdsmässa erbjuder försäljning av växter, fröer, plantor, verktyg och allt som hör balkong, uteplats eller trädgården till. Mässan bjuder på inspiration, kreativa utställningar, idéer, tips och råd – allt i den blomstrande nöjesparken.”

Malmø Garden Show  i Sverige er også kjent for å være veldig hyggelig og innholdsrikt. I år arrangeres det fra 27. – 29. mai.

Chelsea Flower Show i London er fra 24. – 28. mai 2016. Dette er både berømt og fasjonabelt. Her er det trangt om plassen, og billettsalget er alt i gang. En rekke verdenskjente hagedesignere vil vise hva de er gode for, og i år reklamerer de blant annet med tv-gartner Diarmuid Gavin, som tok gull i 2011. Han vil i år presentere “The Harrods British Eccentrics Garden“.

Hampton Court Flower Show arrangeres fra 5. – 10. juli 2016, og er den andre av de store hageshowene i London. Her er det betydelig bedre plass enn i Chelsea, og de har det flotte slottet som kulisse til alt som skjer i de nære omgivelsene. Det er enkelt å ta seg ut dit med lokaltog fra Waterloo station.

Garden Living Fair i Fredensborg på Nordsjælland er i tidsrommet 5.- 7. august, for deg som har lyst til å ta turen til Danmark. Hage- og livsstilsmessen er lagt til området rundt Fredensborg Slott, som byr på grønne, staselige omgivelser.

Keukenhof i Nederland er kjent for sin enorme løkblomstring. Her er det sesong fra 24. mars til 16. mai 2016. Her er det både inspirasjonshager som viser nye trender, og historiske hager, med utgangspunkt i tulipaner og andre løkplanter. På hjemmesiden finnes det en plan over når de ulike plantene står i blomst.

Her finner du en full oversikt over det som skjer på hagefronten i Storbritannia i 2016 denne sommeren. Listen er laget av Royal Hoticurtural Society, som er det samme som Hageselskapet på de kanter.hagemesse315

Skal vi tro hagetrenden fra 2015, går vi mer og mer over i det grønne, lar oss inspirere av naturen rundt, men holder kanter og innramminger litt strammere enn der alt vokser fritt. Elementer av mose og grønne, vertkale vegger dukker det stadig opp flere og flere av. Du kan la deg inspirere av denne rammen med takløk, som er fotografert på Krukkegården i Ås.

Kari K.

 

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Hage. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s